Spitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul coronavirus

UPU - Unitatea Primire Urgență Spitalul clinic Judetean de Urgentă Sf. Ap. Andrei Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța s-a întrunit de urgență în cursul acestui weekend pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Astfel, s-a stabilit extinderea numărului de locuri dotate cu oxigen pentru pacienții cu COVID-19 înregistrați în Unitatea Primiri Urgențe (UPU) și aflați în așteptarea transferului către spitalele COVID. De asemenea, a fost suplimentat numărul de paturi dotate cu oxigen prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziționate.

Totodată, a fost crescută și capacitatea de testare PCR, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară și extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și a fost aprobată amplasarea unei extensii modulare care va deservi UPU și astfel va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienții suspecți COVID, aflați în așteptarea rezultatului PCR. Noua extensie este formată din 16 containere care vor fi racordate la utilități, iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20 – 22 paturi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*