Spitalul Județean Constanța, dotat cu echipamente și aparatură specială de protecție

Spitalul Județean Constanța

Cu suportul Consiliului Județean Constanța, prin Direcția Generală de Proiecte, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 36 de milioane de lei și constă în achiziționarea de echipamente, aparatură şi materiale sanitare de igienizare şi dezinfecție.

Lista echipamentelor și materialelor propusă prin acest proiect, cuprinde printre altele: nebulizatoare, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen și cu sondă pleurală, paturi ATI, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație mecanică, infuzomate, monitor de transport, precum și alte materiale și echipamente de protecție sanitară.

Dotarea unității medicale cu aceste echipamente va îmbunătății considerabil calitatea actului medical, contribuind totodată la scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*