SPIT Constanța vă reamintește cum trebuie să vă plătiți amenzile

Plata impozitelor și a taxelor la SPIT Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța amintește contribuabililor că plata amenzilor contravenționale se realizează doar în baza procesului verbal de constatare a contravenției și a dovezii de comunicare a acestuia (proces verbal de comunicare, plic poștal sau alte dovezi).

Potrivit art. 16 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, persoanele pot achita jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile de la data înmânării/comunicării procesului verbal.

Precizăm că modalitățile de plată online sunt următoarele:

De asemenea, aceste sume pot fi achitate prin următoarele metode:

  • numerar la staţiile OMV-Petrom, magazinele Inmedio (prin serviciul Westaco Express), la agenţiile băncii Garanti Bank și la oficiile Poșta Română din municipiul Constanța;
  • numerar sau prin intermediul cardului bancar la orice agenție fiscală a SPIT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*