SPIT Constanța trimite înștiințările de plată constănțenilor

Sediul SPIT Constanța, Agenția 6
Sediul SPIT Constanța, Agenția 6

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează persoanele fizice că începând cu 16 februarie 2016, vor fi expediate înștiințările de plată.

1. Persoanele fizice care dețin clădiri rezidențiale (cu destinația de locuință), vor primi:
– înștiințări albe, ce vor cuprinde sumele datorate în anul curent, pe tipuri de impozite și taxe pentru fiecare proprietate în parte;
– înștiințări roz, ce vor cuprinde sume reprezentând obligații de plată pentru anul 2016, obligații restante și majorări de întârziere, pe tipuri de impozite și taxe, pentru fiecare proprietate în parte.

2. Persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale (în care se desfășoară activitate economică sau sunt declarate sedii de firmă) sau mixte (utilizate atât în scop rezidențial cât și nerezidențial), vor primi:
– invitații, cu privire la obligativitatea depunerii până la data de 31 martie 2016 a “Declaraţiei fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri rezidenţiale/ nerezidenţiale/cu destinaţie mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice”;
– înștiințări roz, ce vor cuprinde sume reprezentând obligațiile fiscale restante și majorări de întârziere aferente, pe tipuri de impozite și taxe.

Pe verso înștiințărilor de plată și al invitațiior, se vor regăsi informații cu privire la modalitatea de impozitare a clădirilor începând cu anul fiscal 2016.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*