FOTO Cum arată și unde va fi amplasată prima biserică din stațiunea Mamaia. Lăcașul de cult va împrumuta elemente din stilul Cazinoului și cel al Reședinței Regale

Prima biserică din Mamaia
Prima biserică din Mamaia

Prima biserică din Mamaia nu va răsări lângă un club de striptease, așa cum s-a zvonit inițial și nici pe plajă, ci chiar pe marginea bulevardul care poartă numele stațiunii. Arhiepiscopia Tomisului a primit de la Primăria Constanța un teren de 270 mp, în imediata apropiere a Hotelului Ovidiu, a Vilei 14 Mamaia și la doi pași de un club de fițe.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” ar fi fost deja construită dacă nu întârziau avizele pentru utilități, spun mai-marii bisericii. Terenul este în posesia Bisericii încă din luna Martie a anului 2014. Pe el se va ridica o biserică de 142,6 metri pătrați.

Cei care au venit cu această idee spun că era nevoie de un obiectv de cultură creștin ortodox în Mamaia, iar dimensiunile reduse ale capelei vor fi suficiente pentru turiștii care caută să se apropie de cele sfinte. Clădirea are un regim de înălțime de parter și va cuprinde spații publice și zone pentru personalul care o deservește.

Design-ul ales pentru biserica din Mamaia “urmărește armonizarea elementelor din arhitectura de perioadă interbelică existente în stațiune, cum sunt Cazinoul și Reședința Regală, dar și cu elemente valoroase de arhitectură ecleziastică românească, într-un volum moden”, spune arhitectul Sorin Mihai Vatamaniuc.

Nici partea de structură nu este una complicată. Pereții se vor realiza din zidărie de cărămidă de 25 cm, cei perimetrali vor avea un termosistem de 10 cm grosime, iar totul va fi placat cu piatră naturală. Acoprișul bisericii este unul din lemn cu învelitoare ceramică tip olană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*