SPIT Constanța anunță modificări privind stabilirea impozitului/taxei pe teren în 2018

Sediul SPIT Constanța, Agenția 6
Sediul SPIT Constanța, Agenția 6

Serviciul Public de Impozite și Taxe informează deținătorii de terenuri intravilane având o altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții (arabile, vii, livezi etc)că, în anul 2018, vor sesiza diminuări ale impozitului aferent, generate de modificările aduse Codului fiscal, prin Legea 196/29.09.2017.

 

Astfel, impozitul/taxa pe teren se va determina prin înmulțirea suprafeței de teren, exprimată în ha, cu suma corespunzătoare (lei/ha) stabilită anual prin hotărârea consiliului local și cu coeficientul de corecție stabilit în funcție de rangul localității, pentru municipiul Constanța coeficientul fiind 5.

 

Precizăm că în perioada 2016-2017, impozitul/taxa pentru terenurile în cauză s-a stabilit astfelpentru primii 400 m2din suprafața terenului, impozitul era calculat similar terenurilor cu construcţii și doar pentru suprafața ce depășea cei 400 mse calcula conform categoriei de folosință corespunzătoare, în condițiile sus-menționate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*