Spectacolul „Caramitru-Mălăele – Câte-n lună și în stele” încheie stagiunea estivală BE.SAFE

„Caramitru-Mălăele - Câte-n lună și în stele” încheie stagiunea estivală BE.SAFE

Teatrul de Stat Constanța anunță încheierea Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, odată cu revenirea în sala de spectacole. Spectacolul care pune punctul final seriei de evenimente culturale în aer liber organizate de Teatrul de Stat Constanța în vara 2020 va avea loc duminică, 6 septembrie, la Teatrul de vară Soveja, de la ora 20.30.

Este vorba despre două legende în viață ale teatrului românesc, Ion Caramitru și Horaţiu Mălăele, care, acompaniați de un muzician de excepție, Adrian Naidin, se întâlnesc în spectacolul „Caramitru-Mălăele – Câte-n lună și în stele”. Un duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită.

Mereu surprinzător, mereu diferit și mereu de excepție, „Caramitru Mălăele, câte-n lună și în stele” este un spectacol de improvizație… „pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului”, cum spune Horațiu Mălăele. Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Topârceanu.

Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură și culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Cu vocea sa deosebită și tehnica desăvârșită, Adrian Naidin i-a impresionat întotdeauna pe iubitorii de muzică. Sună ca o întreagă orchestră uneori, iar alteori pictează sau șoptește versuri.

Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit „Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. Deși are o structură și o educație orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat și alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, până la world music sau pop. În etno-jazz a strălucit încă de la prima încercare, în grandiosul spectacol „Damian’s Fire”, montat de Damian Drăghici în 2001, la București. Este compozitor de muzică de scenă, confirmat, printre altele, în colaborările cu compania de teatru Alekton din Atena.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, licențiat în Violoncel și Muzică de Cameră, Adrian Naidin s-a perfecționat cu muzicianul Mischa Maisky. A debutat în 1988, la Opera Maghiară din Cluj Napoca, și este, din 2001, membru al Orchestrei Naționale Radio București.

Aplaudat frenetic de publicul din toată țara, spectacolul se joacă de fiecare dată cu casa închisă, atât în România, cât și în turneele pentru românii din străinătate.

Accesul la spectacole este pe baza de BILETE ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*