Specialiștii Muzeului de Istorie Constanța continuă seria tururilor tematice, ghidate

Zona Peninsulară. FOTO Primăria Constanța

Specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța continuă luna aceasta efectuarea de tururi tematice ghidate în cadrul proiectului AFCN “Reședințele regale de la Marea Neagră”. Următoarele acțiuni vor avea loc în zilele de 22, 23 și 24 octombrie.

Tururile vor avea ca teme: “Peninsula și poveștile sale”, “Cuibul Reginei – Istoria Pavilionului Regal din Portul Constanța” (acțiune derulată în colaborare cu specialiștii Muzeului Portului), respectiv “Palatul Regal din Mamaia”.

Programul acțiunilor este următorul:

  • vineri, 22 octombrie, ora 16.45 – “Peninsula și poveștile sale”  – tur ghidat în Peninsulă (Oraș Vechi Constanța) ; Plecare în tur – Statuia Lupa Capitolina (La Lupoaică);
  • sâmbătă, 23 octombrie, ora 11.00 – “Cuibul Reginei.- Istoria Pavilionului Regal din Portul Constanța”, plecare în tur de la Poarta 1 Port Constanța. Vizita include un tur ghidat în interiorul edificiului din Port, acțiunea fiind derulată cu sprijinul unui muzeograf al Muzeului Portului Constanța;
  • duminică, 24 octombrie (Tur 1 – ora 11.00; Tur 2 – ora 13.00) – “Palatul Regal din Mamaia”. Această acțiune include și vizitarea altor edificii istorice din zonă (Vila Reginei Maria, Vila Știrbey, Vila (astăzi hotel) Albatros, Cazino Mamaia, Grand Hotel Rex, cu oferirea de detalii legate de istoria lor.

Întâlnirile de duminică au loc în fața Palatului Regal Mamaia, pe faleză. Nu se efectuează vizite în interiorul palatului regal  sau al celorlalte edificii interbelice. Vor fi însă oferite informații inedite, puțin cunoscute de către publicul larg și care sunt de natură să întregească povestea acestor monumente și a stațiunii Mamaia.

Participarea la tururi este gratuită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*