VIDEO Specialiști ai ISU „Dobrogea” investighează incidentul de la Petromidia. Mai multe echipaje de pompieri au rămas în rafinărie până sâmbătă dimineață

Mai multe echipe de pompieri au rămas peste noapte în incinta rafinăriei Petromidia, după ce incendiul de vineri, 2 iulie, a fost lichidat, pentru a se asigura că nu mai este nici un pericol.

„Incendiul a fost lichidat încă de ieri (vineri, 02 iulie – n.r.) de la orele 15.00, la rafinărie, dar acțiunea colegilor a continuat, aceștia având aproximativ 20 de ore până astăzi dimineață la orele 07.00, când s-au retras în bază. De ieri de la orele 15.00, până astăzi dimineață, la 07.00, au rămas la fața locului trei autospeciale de stingere din cadrul ISU Dobrogea al județului Constanța, două autospeciale de stingere de la serviciul profesionist pentru situații de urgență, o autospecială de stingere de la ISU Brăila și un echipaj de prim ajutor precum și un echipaj CBRN, colegii mei continuând pe tot parcursul după amiezii cât și pe tot parcursul nopții să continue acțiunea de răcire a instalațiilor. În această dimineață s-a constatat că nu mai există niciun pericol pe instalații, temperatura fiind mult sub limitele normale, nemaiexistând emisii de carburi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al județului Constanța, Anamaria Stoica.

Ea a precizat că în cursul dimineții de sâmbătă, 3 iulie, a fost formată și o comisie de specialiști din cadrul instituției, care a început cercetările pentru a stabili cauza incendiului.

„În această dimineață, la rafinărie s-a deplasat o comisie din cadrul ISU Dobrogea al județului Constanța, formată din trei specialiști, care continuă și la această oră cercetarea pentru a stabili cauza probabilă de izbucnire a incendiului”, a mai declarat Anamaria Stoica.

Un incendiu la Instalația de Hidrofinare Petrol Motorina din cadrul Rafinăriei Rompetrol a avut loc vineri, 2 iulie, în jurul orei 12.15, în urma căruia o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite. Instalația face parte din obiectivul SEVESO, încadrată în categoria amplasamentele de nivel superior, conform prevederilor Legii nr. 59/2016.

Bilanțul final, de vineri, al victimelor a fost de șase persoane, astfel: un mort, două persoane cu arsuri pe 45 la sută, respectiv 35 la sută din suprafața corpului, transportate cu două elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, două persoane cu diverse traumatisme transportate la spital și o persoană cu arsuri minore, care a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Cauzele producerii incidentului nu sunt cunoscute, fiind posibilă o defecțiune la elemente din instalație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*