Șoferii CT BUS au încheiat protestul, iar autobuzele au ieșit pe trasee

Șoferii CT BUS au încheiat protestul și au ieșit pe trasee

Protestul spontan declanșat în dimineața zilei de luni, 1 noiembrie, de către angajații CT BUS s-a încheiat în cursul serii, după negocieri purtate cu conducerea societății, iar șoferii au ieșit deja pe trasee.

Potrivit sindicaliștilor, aceștia au obținut o creștere salarială, ce va fi aplicată în etape, respectiv 200 de lei de la 1 ianuarie 2022 și încă 200 de lei după aprobarea bugetului local, iar de la 1 septembrie 2022 încă 150 de lei. De asemenea, conducătorii auto vor primi un spor de 10 la sută, personalul din atelier unul de cinci procente, iar restul salariaților câte trei la sută. Și aceste sporuri vor fi acordate tot după aprobarea bugetului local.

Salariații CT BUS au anunțat, luni dimineață, că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, șoferii au refuzat să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eșuate pentru mărirea salariilor. Angajații au cerut o majorare a salariului cu 1.000 de lei, dar și un spor de muncă grea, de 15 la sută, pentru conducători auto.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*