Furtuna de pe mare determină închiderea porturilor Constanța, Agigea și Midia

Furtună pe mare. Valuri la Cazinoul din Constanța
Furtună pe mare. Valuri la Cazinoul din Constanța. FOTO Arhivă

Temperaturile extreme și vântul puternic din ultimele ore au determinat autoritățile să închidă porturile maritime.

Astfel, începând cu ora 22.29 porturile Constanța Nord, Midia, Constanța Sud – Agigea, dar și intrarea pe canalul Dunăre Marea Neagră au fost închise navigației.

Comandanții navelor care urmau să intre în port au fost sfătuiți să plece spre alte destinații sau să rămână cu motoarele pornite până când vremea devine favorabilă. Manevrele de încărcare / descărcare au fost și ele oprite până când vântul scade în intensitate.

Autoritățile spun că vântul suflă puternic din Nord – Nord Est cu forța 7 pe scara Beaufort. Asta înseamnă că vântul suflă cu peste 60 km/oră, iar valurile ajung la peste 5 m înălțime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*