Șofer „cascador“ datorită alcoolului consumat, depistat și sancționat de către polițiștii locali constănțeni

Un șofer beat a reușit să atragă atenția asupra sa. FOTO DGPL Constanța

În cursul zilei de 14 iulie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Politia Locală Constanta aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat un autovehicul marca Dacia, model Logan, care era suspendat pe sensul giratoriu de pe B-dul Tomis din zona Spitalului Clinic Județean Constanta.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală l-au identificat pe șoferul autovehiculului implicat în accident, care mirosea puternic a alcool, fapt pentru care au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetărilor.

Potrivit reprezentanților DGPL Constanța, la testarea făcută de oamenii legii cu aparatul alcool test a rezultat ca avea 0,91 mg/ L acolo pur în aerul expirat. Conform ART.88, alin 1 din O.U.G 195/2002, când aparatul alcool test afișează o valoare de 0,40 mg/ L alcool pur în aerul expirat sau mai mare este obligatorie recoltarea probelor biologice la o unitate sanitara și i se întocmește dosar penal întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni.

Bărbatul depistat a fost preluat de către politiștii I.P.J Constanta pentru preluarea cercetării în cazul infracțiunii “Conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau alte substanțe” așa cum este prevazuta în Art.336 din Noul Cod Penal, Capitolul “Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*