Societatea Termoficare a anunțat că reia de astăzi furnizarea de apă caldă către constănțeni

Apa va fi oprită.

Societatea Termoficare Constanța SRL a anunțat vineri, 28 octombrie, că au început operațiunile tehnologice de furnizare a apei calde de consum către abonați. Măsura vine la o săptămână după ce Electrocentrale Constanța SA a oprit producerea agentului termic în CET Palas.

Astfel, potrivit Termoficare Constanța, furnizarea de apă caldă va începe către:

 • consumatorii arondați la magistrala de transport M2 a agentului termic, respectiv zonele Inel 1 și 2, Institutul de Marină, Tomis Nord, care vor beneficia de apă caldă începând din această după-amiază. Procesul de încălzire al acesteia se derulează de la CET către Tomis Nord;
 • pe magistrala M1, primii care vor beneficia de apă caldă în cursul acestei seri sunt consumatorii din cartierele Poarta 6, Km 4-5, zona Centru, Peninsulă și Casa de Cultură. În zona Dacia se va furniza apa caldă de consum începând de sâmbătă, 29 octombrie, în funcție de momentul la care se vor finaliza lucrările de modernizare din zona respectivă, aflate în desfășurare.

Societatea Termoficare Constanța SRL a anunțat vineri, 21 octombrie, că, în lipsa resurselor financiare, Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic și a oprit producerea agentului termic în CET Palas.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

 1. De problema apei calde si caldurii in calorifere sunt in mod clar vinovati toti primarii si toate consiliile municipale si judetene ale constantei din ultimii 32 de ani si chiar si cei dinainte de 89. Raman totusi cateva intrebari si pentru actualul primar si actualul consiliu municipal :
  – De ce primaria si termoficare nu comunica in mod clar, complet si in timp util, in avans atunci cand este posibil problemele legate de intreruperile de apa calda – exceptand evident avariile – in acest an au fost anuntate lucrari de modernizare din 15 august despre care s-a spus ca vor dura 2 saptamani – azi 28 octombrie am vorbit la dispecerat termoficare si am aflat ca nu voi avea apa calda decat in jur de 5 noiembrie din cauza lucrarilor de modernizare din zona capitol. Incepand din 15 august pana azi am avut apa calda vreo 7 zile in total in 3 reprize la distanta de 2 – 3 saptamani – iar azi am aflat ca voi avea (probabil) pe 5 noiembrie. Deci stau de aproape 3 luni fara apa calda cu cele 3 foarte scurte exceptii amintite ! Am intrat foarte des pe siteul termoficare incepand din 15 august sa vad cand vine apa calda si adesea nu am aflat nimic – nici ultima oprire din 21 octombrie nu apare pe site la sectiunea intreruperi iar la telefonul dispeceratului nu se raspunde cel mai des in afara orelor de program normal cu toate ca pe site se spune ca dispeceratul este disponibil 24/24.
  – Daca intr-un tarziu primaria s-a hotarat sa faca lucrarile de modernizare necesare de cel putin 32 de ani de ce nu le-a facut in iunie – august cand a fost canicula si se mai putea face un dus rece chinuit si nu era nevoie de apa calda in calorifere si le face acum in octombrie si noiembrie cand este frig afara 18 – 20 de ore pe zi sau toata ziua cel mai des ?
  – Lucrarile de modernizare nu se puteau face mai repede ? nu puteau fi cooptate si alte firme de specialitate din oras, din judet sau din tara pentru a finaliza mai rapid lucrarile sau primaria se zgarceste la bani pe suferinta noastra lipsindu-ne de apa calda cu lunile de zile pentru ca sa aiba primaria bani de beculete de craciun si panselute ?
  – Banii dati acum pentru plata gazelor in avans pentru cet palas aflam ca ajung numai pana la jumatatea lui noiembrie – ce se va intampla dupa 15 noiembrie ? onor primarul nu binevoieste sa ne spuna si noua ce se va intampla dupa 15 noiembrie sau se va intrerupe din nou apa calda si caldura in calorifere pentru o perioada “ nedeterminata “ cum s-a spus si in aceasta prima perioada ?
  – guvernul care a dat ordonanta de plata in avans a gazelor din cauza careia s-a oprit din nou apa ultima data nu raspunde si de situatia din constanta ? constanta este in alta tara, nu in romania ? guvernul daca vede ca administratia locala a unui oras este depasita sau nesimtita nu poate interveni pentru a corecta problemele aparute ? nu se putea face de ex o exceptie pentru constanta in ordonanta sau orice alta solutie care sa nu conduca la oprirea apei calde ? guvernele din ultimii ani s-au decuplat total de problemele administratiilor locale de parca acestea ar fi intr-o alta tara sau guvernul ar guverna o alta tara – ceea ce este in mod clar magarie si nesimtire la maxim (si) din partea guvernului ! …. si apoi se mira ca cetatenii nu merg la vot sau merg si nu ii voteaza (tot) pe ei, pentru ca ei sunt singurii competenti – problema este ca realitatea ii contrazice zi de zi
  – azi este 28 octombrie ora 21:30 si in centru, tomis 1 mai exact unde stau eu, nu este apa calda care ar fi trebuit sa se dea in aceasta seara dupa afirmatia directorului termoficare din articolul de azi – pe site intreruperi apa calda termoficare ultimul anunt este din 20 octombrie in legatura cu o avarie care s-a finalizat si reluarea apei calde in seara aceea in zona afectata – nimic despre intreruperea din ultima saptamana care ar fi trebuit sa se termine in seara asta – toate astea spun aproape totul despre cata incredere putem avea in comunicatele de presa ale directorului de la termoficare nemaivorbind de siteul de intreruperi al termoficare care este o bataie de joc ca si lipsa totala de comunicare din partea primariei !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*