Din cauză că CET Palas nu și-a putut achita gazul folosit pentru termoficare, întreg orașul Constanța a rămas fără apă caldă

Electrocentrale Constanța SA (CET Palas). FOTO: CITR

Societatea Termoficare Constanța SRL a anunțat vineri, 21 octombrie, că, în lipsa resurselor financiare, Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic și a oprit producerea agentului termic în CET Palas.

Drept urmare, pentru a asigura lichiditățile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanța SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate. Reprezentanții societății spun că oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

„Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”, au mai anunțat reprezentanții Termoficare Constanța SRL.

Tot vineri, 21 octombrie, prețul energiei termice pentru populație aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Constanța pentru sezonul rece care urmează, va fi de 450,00 lei/ GCal inclusiv TVA (echivalent a 386,93 lei/MWh inclusiv TVA).

„Autoritatea publică locală sprijină populația racordată la sistemul municipal alocând o subvenție substanțială la energia termică, așa încât costurile populației cu încălzirea să fie suportabile. Totodată, persoanele cu venituri mici, pot depune cereri la locațiile indicate de Primăria Constanța pentru a beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuințelor”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Sistemul de pana acum, in care 80% din oameni platesc, iar fostul RADET plateste la CET doar 50% pe niste preturi aprobate de ANRSC dn birou, fara pierderile masive de apa din retea, a ajuns la final. In lipsa unei interventii imediate a statului, continuarea e previzibila: inchiderea definitiva a CET, unde niste oameni dedicati inca fac eforturi tehnice uriase pentru a tine in viata niste instalatii carpite incontinuu de douazeci de ani, datorita neplatii serviciilor de catre un RADET bagat acum in faliment de primarie ca sa se piarda datoriile istorice. Un nou CET promis de Chitac? Ar dura cel putin 10 ani sa intre in functiune.

1 Trackback / Pingback

  1. Societatea Termoficare a anunțat că reia de astăzi furnizarea de apă caldă către constănțeni – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*