Situația străzilor din Constanța cu trafic îngreunat ca urmare a lucrărilor de investiții în infrastructura de apă și apă uzată

Traficul rutier în zona intervenției RAJA a fost restricționat.

Lucrările de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apelor uzate menajere din municipiul Constanța, executate cu fonduri europene, continuă, în perioada 15 – 19 martie, pe străzile Arcului, Răsuri, Dezrobirii, Dionisie cel Mic și bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis. Prin urmare, pe anumite sectoare de pe aceste străzi, circulația rutieră și pietonală este perturbată. Zonele în care echipele constructorului execută intervențiile sunt împrejmuite și semnalizate pentru a se asigura o circulație corespunzătoare, atât pe timpul zilei cât pe timpul nopții, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată Poliția Municipală și Poliția Locală.

Potrivit RAJA SA, contractele de lucrări derulate în această perioadă, în municipiul Constanța, în valoare de aproximativ 154 de milioane de lei, cuprind reabilitarea prin înlocuire a conductelor de aducțiune și magistrale pe o lungime de peste 25 km, dar și modernizarea unei stații de pompare apă uzată, reabilitarea a aproximativ cinci km din conducta de refulare aferentă și extinderea acesteia cu peste trei km. Sunt lucrări de mari dimensiuni (diametrele conductelor sunt cuprinse între 300 și 800 mm), realizate pe lungimi extinse, la adâncimi de peste doi metri, îngreunate adeseori de prezența, în zona de execuție, a altor rețele pentru diferite servicii (gaze, agent termic, telecomunicații, etc.).

„Însă, schimbarea conductelor îmbătrânite, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va conduce la creșterea siguranței în funcționare a sistemului de alimentare cu apă prin reducerea pierderilor, asigurarea serviciului fără discontinuități și menținerea calității apei potabile, în timp ce sistemul de canalizare va fi mai ușor de întreținut și va putea prelua un debit mai mare de apă uzată”, au precizat reprezentanții societății. 

În prezent, cel mai afectat de aceste intervenții este bulevardul Aurel Vlaicu. Aici, pentru a se reduce disconfortul creat conducătorilor auto, lucrările se desfășoară astfel încât să se asigure câte o bandă liberă pentru fiecare sens de mers.

Segmentele cu drum îngreunat sunt:

Bulevardul Aurel Vlaicu pe următoarele tronsoane:

  • de la intersecția cu DN 3C până la Stația de Pompare Palas;
  • din sensul giratoriu cu strada Baba Novac până la sensul giratoriu cu strada Ștefăniță Vodă (în vecinătatea Cimitirului Municipal, a Centrului Comercial Vivo și Obor) și zona Leroy Merlin/Jumbo, unde se execută lucrări de aducere la starea inițială a drumului;
  • între aleea Dispensarului și bulevardul Tomis;

Bulevardul Tomis: între strada Tulcei și strada Soveja, zona Cofetăriei Angelo;

Strada Arcului: de la intersecția cu strada Progresului până la Șoseaua Mangaliei;

Strada Răsuri: zona delimitată de strada Fulgerului și strada Baba Novac;

Strada Dezrobirii: tronsonul delimitat de strada Eliberării și bulevardul I.C. Brătianu;

Strada Dionisie cel Mic: între strada Steagului și strada Barbu Ștefănescu Delavrancea.

La finalizarea lucrărilor, constructorul are obligația de a finisa terasamentul și de a aduce calea de rulare la starea inițială.

„Ne cerem scuze tuturor cetățenilor pentru disconfortul creat atât la nivelul traficului cât și al ambientului și îi asigurăm că RAJA S.A, alături de Primăria Municipiului Constanța, monitorizează desfășurarea lucrărilor, astfel încât acestea să respecte condițiile de calitate și să se încadreze în termenele stabilite prin contract”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*