FOTO VIDEO Parcări moderne la Cumpăna. Primăria alocă bani de la bugetul local pentru asfaltare în zona pieței și a ANL-urilor

Asfaltări la Cumpăna. FOTO Paul Alexe

Comuna Cumpăna face din ce în ce mai mulți pași către civilizație și un nivel de confort cât mai sporit pentru locuitorii săi. În această perioadă, în zona pieței Agroalimentare din localitate, precum și în vecinătatea blocurilor ANL se toarnă covor asfaltic peste stratul de piatră în fața căruia oamenii erau deja resemnați. Se creează astfel noi locuri de parcare moderne și civilizate, dar, mai important, subliniază primarul Mariana Gâju, Cumpăna scapă de cantitățile uriașe de praf pe care le generau zi de zi vechile drumuri pietruite.

„Ne aflăm în Piața Agroalimentară Cumpăna, piață care nu a avut decât pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați piatră. Piatra aceea crea un disconfort pentru clienți, pentru cei care veneau să folosească piața agroalimentară, dar mai ales și pentru mașinile care veneau în parcarea pe care noi am folosit-o de-a lungul anilor. Pietruirea, asfaltarea de către un specialist la acest nivel va continua și pentru spațiile de jur împrejur. Faptul că avem căi de acces de pe strada Preot Alexandru Dumitrescu, de pe strada Alimănășteanu creează plus valoare pentru locuitorii din zonă”, a precizat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Șefa administrației publice locale de la Cumpăna atrage atenția asupra faptului că acest proiect de actualitate pus în aplicare generează beneficii pentru un număr crescut de persoane. De spațiile asfaltate se vor bucura atât comercianții care vin să își expună și să își vândă marfa în piață, dar și clienții și locuitorii din zonă, care acum au la dispoziție locuri de parcare special amenajate unde să își lase mașinile.

Covor asfaltic s-a turnat, în luna aprilie, și în zona ANL-urilor de la Cumpăna. În plus, pe lângă faptul că extinde locurile existente de parcare, Primăria sporește și condițiile de confort și siguranță ale cetățenilor din zonă prin montarea mai multor stâlpi de iluminat public.

„Ne aflăm pe Șoseaua Strajei, acolo unde sunt construite încă din anul 2009 și date în folosință blocurile ANL 1 și 2. Blocurile ANL aveau nevoie de infrastructură și a parcării, precum și a iluminatului și, în același timp, de siguranța vieții civilizate a oamenilor, să nu mai trebuiască să inhaleze praful care rezulta în urma pietrișului depus an de an, pe care îl înghițea noroiul atâta vreme cât  lucrarea nu era făcută de specialiști”, a afirmat Mariana Gâju, pentru CTnews.

De această dată, la modernizarea parcărilor se lucrează cu specialiști și cu tehnologie de actualitate în ceea ce privește pietruirea și asfaltarea, astfel încât cumpănenii să se poată bucura de lucrări sustenabile și de calitate.

Banii pentru toate aceste lucrări de asfaltare, atât cele de la piața agroalimentară, cât și din zona ANL-urilor sunt făcute cu bani de la bugetul local, a mai adăugat primarul Mariana Gâju.

„Această lucrare a fost realizată cu fonduri proprii ale comunei Cumpăna, aceasta fiind o parcare pentru o suprafață de 1.300 de metri. Inițial a fost luminată cu șase stâlpi de iluminat cu câte două lămpi. Urmează ca, în această perioadă, să montăm alți șase stâlpi în spatele blocurilor, pentru a avea și siguranța acestor locuințe, amplasate în imediata apropiere a Clubului Sportiv «Victoria» Cumpăna”, a declarat primarul.

Șefa administrației publice locale are vești îmbucurătoare și pentru cumpănenii care locuiesc la ANL-urile 3, 4 și 5.

„O suprafață mai mare va fi introdusă în lucru tot pentru pietruire și asfaltare parcare, după ce acolo, Primăria comunei Cumpăna, din fonduri proprii, a organizat iluminatul acelei parcări pe care noi o avem astăzi tot la nivel de piatră”, a subliniat Mariana Gâju.

Odată ce toate aceste lucrări vor fi finalizate și vor începe să fie exploatate de cetățeni, primarul de la Cumpăna face un apel către locuitorii din zona ANL-urilor să respecte lucrările realizate de administrația publică locală și să nu transforme parcările în terenuri de fotbal sau spații pentru grătare și petreceri între vecini. Pentru astfel de activități, subliniază Mariana Gâju, există, de asemenea, locuri special amenajate.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*