FOTO Rețeaua de drumuri din cele două localități ale comunei Rasova, puternic afectată de ploile din ultima perioadă

Rețeaua de drumuri din comuna Rasova, puternic afectată de ploile din ultima perioadă

Ploile torențiale din ultima perioadă au făcut ca cea mai mare parte a drumurilor comunei Rasova, atât din satul de reședință, cât și din satul Cochirleni, să devina foarte greu accesibile, fiind solicitat sprijinul autorităților județene pentru remedierea situației.

Potrivit reprezentanților Primăriei Rasova, infrastructura drumurilor din comună este una rudimentară, cea mai mare parte fiind pavată cu piatră, existând chiar și drumuri de pământ, iar viiturile formate în urma ploilor au stricat mare parte dintre ele.

„Pentru a repara cât de cât din pagubele produse de ultimele ploi am adus două utilaje care să îndrepte și niveleze drumurile afectate, aceasta fiind însă o soluție provizorie. Suntem conștienți că nu trebuie să așteptam evenimente sau fenomene meteo extreme, precum cele petrecute în județele Alba și Maramureș, pentru a cere ajutorul autorităților județene. Noi am solicitat și ei au dat curs invitației noastre, de doua ori în 30 de zile, constatând la fața locului pagubele, dar mai ales pericolele la care se expune comuna daca nu se procedează urgent la sistematizarea drumurilor și a căilor de colectare și dirijare a torenților de apă pluvială. Am inclus în lista de priorităţi și canalul colector, un obiectiv foarte important în acest sistem”, a declarat primarul comunei Rasova, Mihalache Neamțu.

Din cei aproximativ 35 de kilometri de drum de pe raza comunei, numai aproximativ cinci kilometri sunt asfaltați, dar Mihalache Neamțu a precizat că sunt depuse cereri și se lucrează la două proiecte de finanțare pentru asfaltarea restului de 30 de kilometri. În momentul în care se vor identifica sursele de finanțare, se va proceda la licitarea lucrărilor și deschiderea șantierelor.

„Asfaltarea drumurilor comunei este obiectivul nostru prioritar. Din păcate acest proiect este legat și de dezvoltarea rețelei de apă și canalizare a comunei. Nu putem asfalta pentru ca apoi să stricăm pentru a implementa proiectele de apă și canal, proiecte depuse și ele la Compania Naţională de Investiții pentru obținerea finanțării”, a explicat primarul comunei Rasova.

El spune că există planuri pentru dezvoltarea armonioasă și durabilă a comunei, dar pentru implementarea lor este nevoie de foarte mulți bani, sume ce ar urma să vină din surse externe și nu de la bugetul primăriei.

„Pentru dezvoltarea comunei avem planuri, avem strategie, dar, din păcate, bugetul comunei nu le poate susţine financiar. Este vorba despre milioane de euro, bani pe care putem și trebuie să-i accesam din surse externe comunității noastre. În calitatea mea de primar nu voi aștepta să ni se dea, voi solicita și identifica sprijin peste tot acolo unde este necesar, astfel încât cetăţenii comunei Rasova să poată beneficia de condiții decente de trai’’, a mai declarat primarul comunei Rasova, Mihalache Neamțu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*