Sistem modern de iluminat public, pe străzile Mangaliei

Sistem modern de iluminat public, pe străzile Mangaliei. FOTO: Primăria Mangalia

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în cadrul ședinței ordinare care a avut loc, joi, 24 noiembrie, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social.

Astfel, aleșii locali au votat pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Mangalia, care se referă la introducerea tehnologiei LED și a sistemului de telemanagement, cu efecte asupra reducerii consumului de energie electrică, dar și pentru îmbunătățirea aspectului orașului. Conform documentațiilor tehnico-economice, pe 133 de străzi ale Mangaliei, vor fi înlocuiți aproximativ 2.000 de stâlpi de iluminat cu alții metalici, care vor fi prevăzuți cu lămpi de tip LED și subansamble optime consumului de energie electrică. Totodată, investiția va duce și la extinderea sistemului de iluminat, cu un număr de circa 1.300 de stâlpi, cu eficiență ridicată și poluare luminoasă redusă. În cadrul acestui proiect, cablurile aeriene, inestetice, vor fi îngropate în canalizații subterane pentru creșterea gradului de confort și a calității vieții, în mediul urban.

În aceeași ședință a CL Mangalia, s-au adoptat documentațiile tehnico-economice pentru amenajarea străzii de acces către depoul autobuzelor electrice, achiziționate de Primăria Mangalia, în cadrul Planului de Mobilitate Urbană (PMUD), proiect finanțat din fonduri UE. Strada este situată la marginea orașului și va fi o arteră rutieră importantă pe traseul mijloacelor publice de transport, respectiv pe ruta Șoseaua Constanței – strada M.I. Dobrogeanu – strada Metalurgiei, punctul terminus al autobuzelor, care vor putea fi garate în depou pentru reparații și încărcarea bateriilor electrice. Proiectul cu finanțare europeană este în plină execuție și cuprinde ample lucrări de modernizare a străzilor și trotuarelor, precum și reconfigurarea traseelor autobuzelor electrice, dar și de construire a depoului aferent.

Reamintim că, intervențiile în cadrul proiectului mai vizează amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, în zona Gară CFR, amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz din oraș, semnalizate corespunzător atât pe verticală, cât și pe orizontală, lucrări de refacere a spațiilor verzi, precum și modernizarea falezei din stațiunea Cap-Aurora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*