Sindicatul Liber al Navigatorilor atenționează că actele de piraterie au luat amploare

Actele de piraterie s-au înmulțit. FOTO Facebook/SLN

Actele de piraterie în zona Africii – Golfului Guinea au crescut în amploare. Potrivit reprezentanților SLN Constanța, s-au înregistrat atacuri tot mai frecvente asupra navelor ce tranzitează zona. 

Atacurile înarmate și tiruri de gloanțe asupra navelor care operează sau tranzitează zona sunt tot mai des raportate de către cei care ajung în zonă.

„O veghe suplimentara și conștientă privind aceste riscuri este recomandată de Sindicatul Liber al Navigatorilor și pentru aria de dincolo de 12 NM în zona Golfului Guinea, și mai ales în timpul schimbului de cart, între orele 18:00 și 7:00 lt. Multe nave sunt atacate și mulți navigatori sunt luați ostatici, dar sunt și victime ale tirurilor de gloanțe. Viața și sănătatea voastră este importantă, așa că nu lăsați pe tânjeală veghea în această zonă. Totodată, procedurile pentru cazurile de atac pirateresc trebuiesc bine învățate și respectate întocmai și la timp. Exercițiile de atac pirateresc trebuiesc efectuate cu regularitate. Prevenția este cea mai bună apărare“, au transmis reprezentanții SLN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*