Simulare de accident nuclear la CNE Cernavodă. “Axiopolis 2015” afectează Medgidia, Constanța, Seimeni, Saligny, Mircea Vodă, Rasova şi Peştera

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

Alertă maximă în rândul pompierilor militari și cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență. De luni, 12 octombrie, timp de cinci zile are loc exerciţiul de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear la CNE Cernavodă „AXIOPOLIS 2015”.

Aplicația este menită să pună în mișcare toate structurile Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă în cooperare cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale. Scenariul spune că a avut loc un incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă, așa că sunt testate toate măsurile care trebuie luate în asemenea situați.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne vor verifica “gestionarea acestor tipuri de situaţii de urgenţă necesită perfecţionarea continuă a deprinderilor pentru managementul urgenţei nucleare, verificarea funcţionării fluxului informaţional decizional, dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de intervenţie, precum şi cunoaşterea măsurilor de protecţie de către populaţie”.

Activitățile debutează marți, 13 octombrie, începând cu ora 10.00 la Cercul Militar din Medgidia. În prima zi sunt programate exerciții de evacuare preventivă a persoanelor de pe amplasament și a populației din zona posibil afectată, precum și gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii și asistență medicală.

Pe parcursul zilelor următoare vor fi verificate sistemele de înştiinţare alarmare a localităţilor Seimeni, Saligny, Mircea Vodă, Rasova şi Peştera. Vor fi efectuate cercetări și decontaminări ale populației și autovehiculelor și evacuarea victimelor din zona de risc.

La exerciţiul „AXIOPOLIS 2015” participă peste 600 de persoane și 80 de mijloace tehnice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*