Simona Halep, victorie la Praga! Constănțeanca obține al 21-lea titlu din carieră

Simona Halep. FOTO Jimmie48 Tennis Photography

Constănțeanca Simona Halep (2 WTA) reia sezonul întrerupt de pandemia coronavirusului în același mod în care intrase în perioada de întrerupere, în urmă cu șase luni, cu o victorie de turneu. În finala de la Praga (turneu dotat cu premii în valoare totală de 202.250 dolari), românca s-a impus în număr minim de seturi, 6-2, 7-5, în fața favoritei nr.3, bergianca Elise Mertens (23 WTA).

După victoria de la Dubai, din februarie, Simona își extinde seria de meciuri fără înfrângere la nouă, după ce, în turneul din capitala Cehiei, a mai pus pe lista victimelor sale pe Polona Hercog, Barbora Krejcikova și Irina Begu. Pentru sportiva de la malul mării este cel de-al 21-lea titlu din carieră, o performanță depășită, în acest moment, doar de alte patru dintre jucătoarele active (surorile Serena și Venus Williams, Kim Clijsters și Petra Kvitova).

Mertens a început finala bine, punându-se în avantaj în urma unui break (2-0), însă n-a fost decât un foc de paie. Simona a trecut autoritar la conducerea jocului, grație unui joc variat, în forță, care a obligat-o pe oponenta sa la o defensivă aproape totală. Belgianca a fost forțată să-și asume multe riscuri și, implicit, să greșească mai mult. Au urmat șapte game-uri consecutive în dreptul româncei. În debutul setului secund, Martens a încercat să facă câțiva pași în față, însă Simona și-a păstrat ritmul din primul set, s-a distanțat la 4-2, și se părea că vom asista la o victorie ușoară a sportivei noastre.

Nu a fost așa, deoarece un racordaj rupt la rachetă o scoate din ritm pe constănțeancă, iar Mertens nu stă mult pe gânduri și își adjudecă următoarele trei game-uri (5-4). Simona își varsă năduful pe propriul staff, aflat în tribună, pe rachetă sau cu loviturile, marcă înregistrată, cu pumnul în coapsă, dar își recapătă concentrarea și egalează la 5, pe propriul serviciu. Pusă din nou sub presiune, Mertens își pierde din nou serviciul, după ce comite a șasea dublă greșeală în setul secund. Simona servește pentru titlu și grație a două lovituri cu reverul, în colțul terenului, își asigură două mingi de meci. O valorifică pe prima, fără emoții, după ce Mertens returnează prea lung. 6-2, 7-5, după o oră și 33 de minute de joc.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor care ați venit azi să ne susțineți, știu că a fost greu, dar apreciez efortul vostru. Mulțumesc și organizatorilor, știu că nu este ușor, dar ne-am simțit în siguranță, chiar dacă m-am plictisit în cameră în ultimele zece zile”, a declarat Simona Halep, la ceremonia de premiere. ”După o pauză atât de lungă, a fost plăcut să joc din nou, să simt acel sentiment plăcut de a juca și sunt fericită că am reușit să câștig. Eu am mai fost la Praga acum 15 ani, dar nu-mi amintesc mare lucru, dar acum m-am simțit minunat, vă mulțumesc și sper să mă întorc în viitor aici”, a mai spus românca.

Performanța Simonei a fost dublată în capitala cehă de performanța perechii Raluca Olaru / Monica Niculescu (fav.4), finalistă în proba de dublu. Româncele, care ultima oară făcuseră pereche în urmă cu șase ani, la Wuhan, au cedat în ultimul act în fața reprezentantelor gazdelor Lucie Hradeka / Kristyna Pliskova. Favorite nr.2, sportivele cehe s-au impus în două seturi, 6-2, 6-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*