„Simboluri de Ziua Dobrogei”, duminică, 14 noiembrie, în Piața Ovidiu din Constanța

Piața Ovidiu. FOTO Primăria Constanța

Asociația Dobrogea de Patrimoniu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, vă invită duminică, 14 noiembrie, la ora 11.00, la evenimentul „Simboluri de Ziua Dobrogei”. Organizată în Piața Ovidiu, manifestarea marchează Ziua Dobrogei și pune accent pe multiculturalitatea din această regiune.

Din dorința de a promova patrimoniul material al orașului, Asociația Dobrogea de Patrimoniu a realizat un proiect inedit, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al sponsorilor. Acesta constă în gravarea pe o placă de granit a unui fragment din Proclamația pentru dobrogeni a Domnitorului Carol I și montarea ei în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

De asemenea, în Piața Ovidiu va putea fi văzută pe 14 noiembrie, o altă placă de granit, care va prezenta, într-o realizare grafică excelentă, clădirea-simbol a orașului, Cazinoul, cel mai cunoscut și mai vizitat obiectiv de patrimoniu din Constanța.

Pentru 23 noiembrie, o altă dată importantă în istoria Dobrogei, ziua în care Armata Română a ajuns în Constanța și administrația românească s-a instalat în urmă cu 143 de ani în noua provincie, Asociația Dobrogea de Patrimoniu a mai pregătit o surpriză pentru cei care vor ajunge în Piața Ovidiu.

Constănțenii vor putea vedea, gravată în granit, fațada primului Palat Comunal, cea dintâi Primărie a Comunei Urbane Constanța, în prezent sediul Muzeului de Artă Populară. Edificiul, monument istoric acum, a fost construit în Piața 23 Noiembrie, denumită astfel la acea vreme, în amintirea acestei zile însemnate pentru noi.

Asociația Dobrogea de Patrimoniu dorește să continue acest proiect și să graveze, cu ajutorul sponsorilor și al constănțenilor care vor să facă donații, alte monumente istorice reprezentative pentru Constanța.

La eveniment vor participa autorități locale, președinții minorităților din Constanța, care vor susține alocuțiuni cu ocazia Zilei Dobrogei și constănțenii interesați. Manifestarea va respecta normele impuse de pandemia de COVID-19, astfel că numărul participanților va fi redus, iar purtarea măștii este obligatorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*