Sesizările continuă să curgă la Primăria Constanța pentru a semnala pagubele produse ieri de vântul extrem de puternic

Copaci căzuți în Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că încă de la primele ore ale dimineții, echipele societății contractate pentru întreținerea copacilor au revenit în teren pentru a tăia copacii doborâți de vânt.

Având în vedere că numărul acestora este foarte mare, prioritate au copacii căzuți pe carosabil, care sunt înclinați, riscă să cadă la prima rafală de vânt și să afecteze circulația rutieră. De asemenea, se intervine cu prioritate în zona unităților de învățământ pentru ca mâine să poată fi reluată activitatea școlară în condiții de siguranță. După ce vor fi ridicați copacii, acoperișurile, stâlpii care ar reprezenta un pericol pentru siguranța noastră, abia apoi se va acționa și asupra arborilor prăbușiți în parcuri ori pe alte spații verzi.

Echipelor de țapinari li s-au alăturat și în această dimineață 4 echipe (25 de oameni) de la SC Confort Urban, care, de asemenea, vor tăia, vor aduna lemnul și îl vor transporta într-un depozit al Primăriei Constanța. Totodată, echipe ale SC Polaris M Holding ridică și transportă crengile rupte.

Până la această oră, la dispeceratul Biroului Protecție Civilă și la Poliția Loală au fost înregistrate peste 250 de sesizări de arbori căzuți sau înclinați, 15 pentru crengi rupte, 15 stâlpi de iluminat prăbușiți, 20 autoturisme avariate și alte 50 de situații diferite, cum ar fi acoperișuri ale blocurilor luate de vânt, cabluri rupte, panouri publicitare și indicatoare rutiere căzute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*