Sesiune de Test IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Examen IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu”. FOTO Facebook

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează testul IELTS modulul Academic pe 28 ianuarie 2023, oferind posibilitatea propriilor elevi, cât și altor persoane interesate de a obține un certificat internațional valoros. Această sesiune reprezintă o ultimă ocazie pentru elevii din clasa a XII-a de a-și echivala proba de competențe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat sau pentru a se înscrie la o facultate în străinătate, în cazul în care nu au reușit să obțină un certificat internațional până în acest moment.

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de competențe de limba engleză, fiind recunoscut și solicitat de universități și companii din întreaga lume. Testul IELTS evaluează cele patru abilități: scriere, citire, ascultare și vorbire. Avantajul acestuia este că nivelul de competențe al candidatului se poate observa cu ușurință din punctajele aferente fiecărei abilități, precum și din punctajul total, care este sub formă de bandă. Fiecare secțiune a testului poate fi înregistrată cu punctaje întregi sau fracționate.

Organizarea testului IELTS la Liceul Teoretic „George Călinescu” reprezintă o oportunitate deosebită pentru toți elevii din clasele a XI-a sau a XII-a, care doresc să își echivaleze proba de competențe lingvistice din cadrul Examenului național de bacalaureat și care vor să se înscrie la facultăți cu predare în limba engleză din țară sau din străinătate. Acesta reprezintă o ocazie și pentru studenții, absolvenții sau profesioniștii din diferite domenii care intenționează să obțină o bursă sau un loc de muncă în străinătate.

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța are deja un renume la nivel național privind organizarea de examene internaționale de limba engleză (Cambridge), fiind singurul centru de pregătire GOLD din județ. De asemenea, instituția constănțeană se bucură de numeroasele trofee oferite de către British Council și Ambasadorul Marii Britanii la București, distincții datorate numărului mare de candidați care aleg Liceul Teoretic „George Călinescu” drept centrul ideal pentru susținerea examenelor. Echipa coordonatoare de examene își dorește să se creeze o tradiție asemănătoare privind organizarea examenelor IELTS, care se află la a doua sesiune în instituția de învățământ constănțeană.

„Având destul de mulți elevi care aveau nevoie de acest test pentru admiterea la anumite facultăți, am considerat oportun să facem eforturi astfel încât atât elevii noștri, cât și alți elevi să susțină testul IELTS mai aproape de casă. Sesiunea din 28 mai s-a dovedit a fi un real ajutor pentru unii elevi din clasele a XII-a, dar am avut și candidați din clasele a XI-a, care au dorit să se pregătească mai devreme pentru cerințele anului terminal”, spune prof. dr. Iuliana Dode, coordonatorul centrului de examen și director adjunct al liceului.

Oricine este interesat poate afla detalii în anunțul postat pe site-ul liceului (https://georgecalinescu.ro/examene/examene-cambridge-si-ielts-2022) şi pe pagina oficială de Facebook: Liceul Teoretic George Călinescu, Constanta sau contactând direct coordonatorul de examen.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*