Serile de teatru, film și muzică, BE.SAFE, au intrat în cincea săptămână

„Cioburi de poveste în Scythia Minor”

A cincea săptămână a Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată între 17 și 22 august, de Teatrul de Stat Constanța este una plină, cu spectacole în fiecare zi.

Luni, 17 august, la ora 21.00, în spațiul de spectacole amenajat în Parcul Arheologic, săptămâna artistică începe cu o altă proiecție de film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF 2020, oferită de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”. Va fi proiectat filmul islandez „The County” – Ținutul, scris și regizat de Grímur Hákonarson. Inga, o fermieră islandeză care crește vaci de lapte, se revoltă împotriva atotputernicei Cooperative locale. Femeia încearcă să-i convingă și pe alți fermieri să i se alăture în lupta contra corupției din Cooperativă, dar se confruntă cu dependența și loialitatea comunității față de această entitate care domină prin monopol. Inga își pune la bătaie toate resursele ca să scape din ghearele Cooperativei și să-și trăiască viața așa cum vrea.

Marți, 18 august, tot la ora 21.00, în același spațiu, un alt film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF, oferit de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”: va fi proiectat filmul argentinian „The Heist of the Century” – Jaful secolului, regizat de Ariel Winograd.

În 2006, o grupare de hoți a realizat ceea ce este considerat a fi unul dintre cele mai faimoase și ingenioase jafuri din istoria Argentinei, la filiala din Acassuso a Băncii Río.

Miercuri, 19 august, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Mic din București prezintă „Pensiune completă” de Pierre Chesnot, în regia lui Gelu Colceag. O comedie bulevardieră cu replici spumoase, cu personaje schematice și hazoase, plină de încurcături.

Ce se întâmplă atunci când soția știe că, din motive profesionale, soțul merge, de zece ani, într-o anumită localitate, unde se cazează la același hotel, Hotel Mimoza, când, de fapt, el își vizitează amanta, ce locuiește într-o casă înconjurată de mimoze? Ce face acest soț când află că soția, curioasă, vrea să îi facă o surpriză și să i se alăture în acest hotel mult-lăudat, pentru o scurtă vacanță? Cum reacționează amanta când trebuie să ofere pensiune completă nu doar cuplului cu pricina, ci și altor turiști interesați de discreția oferită de hotel?

„Pensiune completă”

Tot miercuri, 19 august, de la ora 21.00, la ruinele din Parcul Arheologic, Asociația Culturală Georgiana Rusu prezintă „Cioburi de poveste în Scythia Minor” de Cristiana Keresztes, în regia lui Iulian Enache. Povestea de dragoste dintre Irina, fata princepsului Tomisului și al Scythiei și gladiatorul Diodoro va aduce în prim plan episoade importante ale istoriei Dobrogei, cum ar fi confruntarea dintre episcopul Bretanion și împăratul Valens, dar și informații prețioase despre preoteasa Aba și Mater Cybele, zeița cetăților, a stâncilor și a fecundității.

Joi, 20 august, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Nottara” București prezintă „Praf de stele”, de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados. Un spectacol extrem de amuzant, profund emoționant și tulburător de romantic.

Acțiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraș. Protagonistul, John Cummings, discută cu trei femei: Fay, Angel și Gwen, care îi devin, succesiv, vecine. John e ziarist și încearcă să scrie un nou roman, dar își petrece timpul mai degrabă încercând să le cunoască pe cele trei. Fay este prostituată, Angel, o tânără care vrea să devină cântăreață, iar Gwen și-a părăsit soțul și vrea să înceapă o viață nouă. Cu fiecare nouă vecină, viața protagonistului devine tot mai amuzantă. Discută despre sex, dragoste, viață și moarte, cu mult umor și… câteva lacrimi.

„Praf de stele”

Vineri, 21 august, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară Soveja, Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” prezintă un spectacol folcloric: „Izvoare Dobrogene și invitați”.

Tot vineri, 21 august, de la ora 21.00, în spațiul de joc din Parcul Arheologic, Teatrul de Artă București prezintă „Și veni bărbatul la femeie”, de Semion Zlotnikov, în regia lui Bogdan Budeș. O comedie cu două personaje despre dorința primordială de a împărți singurătatea la doi. Un Adam și o Eva, la vârsta maturității.

Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. „Trecuți de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că doi prieteni comuni încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina, într-o seară ploioasă de sâmbătă. Dar amândoi au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naștere unor replici strălucitoare. O comedie înduioșătoare, o privire amuzată asupra a doi oameni care vor să o ia de la capăt, împreună.

„Și veni bărbatul la femeie”

Sâmbătă, 22 august, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București prezintă „This Is My Song”: Momente celebre din musical-uri și muzică de film”, sub conducerea muzicală a lui Alexandru Ilie. Un spectacol cu piese din coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Duminică, 23 august, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja, tot Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București prezintă „Seară franceză” – Colaj de șansonete. Un spectacol cu șansonete și arii celebre din operete franceze. Interpretează soliști vocali și orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

„This Is My Song”: Momente celebre din musical-uri și muzică de film”

Accesul la spectacole va fi pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11) Programul casei de bilete este miercuri – duminică, orele 09.00 – 12.00, 16.00 – 21.00. Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară Soveja, cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie. Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar toate evenimentele din cadrul stagiunii vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*