Sensul giratoriu din dreptul Spitalului Județean Constanța a fost desființat!

Sensul giratoriu din dreptul Spitalului Județean Constanța a fost desființat! FOTO Primăria Constanța

Lucrările de modernizare a bulevardului Tomis din Constanța continuă, sensul giratoriu din dreptul Spitalului Clinic Județean de Urgență fiind desființat pentru a face loc noii configurații a arterei rutiere, care va avea benzi unice pentru mijloacele de transport în comun și două benzi de circulație cu sens unic cu direcția de mers către Piața Ovidiu. Se lucrează acum la reabilitarea trotuarelor și amenajarea pistelor pentru biciclete.

„Proiectul de reabilitare a bulevardului Tomis prevede modificarea trotuarelor și placarea acestora cu pavele moderne, iar în ceea ce privește partea carosabilă va fi schimbat sensul de mers prin introducerea benzilor unice pentru transportul în comun și două benzi de circulație cu sens unic dinspre zona Dacia spre zona Lupoaică. În momentul întocmirii documentației pentru demararea acestui proiect a fost necesar și un studiu de circulație care a arătat că sensul giratoriu din dreptul spitalului trebuie desființat. Luna viitoare vor fi impuse și restricțiile de circulație definitive pentru sensurile de mers”, a precizat șeful serviciului tehnic din SC Confort Urban, Daniel Vlăescu.

Pe lângă reamenajarea părții carosabile, soluția tehnică pentru reabilitarea bulevardului Tomis implică amenajarea unei piste de biciclete, trotuare moderne dedicate pietonilor si zone cu mult spațiu verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*