IPS Teodosie, audiat la poliție în urma unui denunț într-un dosar de fals și uz de fals

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost audiat joi, 7 aprilie, la sediul Poliției Județene Constanța, într-un dosar penal în care a fost acuzat de fals și uz de fals. Audierea a avut loc după ce împotriva sa a fost formulată o plângere penală la Parchetul Curții de Apel Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat,  joi seara, la o emisiune de la Radio Dobrogea, că este vorba despre un denunț calomnios, „o șicană pusă la cale în mod ilicit”.

„Am fost invitat în calitate de martor și am constatat cu totul altceva. De fapt, era un denunț calomnios din partea unei persoane care a cerut referințe despre cărțile pe care le-am scris. Și i s-au dat referințe. Nu a fost mulțumit. Astăzi (joi, 7 aprilie – n.r.), am constatat că persoana care a cerut acele explicații pentru cărțile mele a depus un denunț calomnios. Auzisem ceva, din mai multe cercuri, că nu știu ce mi se mai pregătește. Nu credeam că e real, dar astăzi am constatat că este real ceea ce se pregătește și iată nu eram martor deloc. Era o șicană pusă la cale în mod ilicit de persoană care în mod oficial a formulat denunțul calomnios ca o plângere penală”, a explicat prelatul.

El spune că a și angajat un avocat, iar după ce dosarul în care este acuzat de fals și uz de fals va fi închis, îl va acționa în judecată pe cel care a formulat plângerea penală pentru denunț calomnios.

„Am angajat deja pe avocatul (…) care, imediat după ce se va închide dosarul acesta, la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, va depune în numele meu o plângere penală pentru denunț calomnios și inducerea în eroare a organelor judiciare. Este clar că acțiunea acestui cetățean este una ilicită și se vor face toate demersurile și va fi tras la răspundere cel ce se ține de asemenea demersuri și calomnii la adresa mea. Nu am nicio frică. (…) E vorba de un denunț calomnios, care nu mă privește, e pentru atmosferă. Dar, de data aceasta, dacă s-au tot repetat aceste calomnii până acum, trebuie să se oprească o dată. Fără să dovedești că persoana este neserioasă și inventează, nu se mai termină”, a mai spus IPS Teodosie în cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*