Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat la noapte

Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat

Primăria Constanța a anunțat că sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat în cursul nopții de luni spre marți.

Potrivit reprezentanților instituției, decizia de desființare a sensului giratoriu vine în urma discuțiilor dintre reprezentanți ai Primăriei Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliției Județean Constanța, în urma dezbaterii acestui subiect în Comisia de Circulație din care fac parte reprezentanți ai administratorului drumului public, ai Serviciului Rutier Constanța, ai CT BUS, dar și din partea Primăriei Constanța, a fost luată decizia de desființare.

„Decizia vine ca urmare a numeroase sesizări primite online și discuții purtate cu cetățenii din zonă care ne-au semnalat faptul că sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga nu mai îndeplinește funcția pentru care a fost creat. Argumentul principal a fost că existența sensului giratoriu nu se mai justifică după ce strada Nicolae Iorga a fost transformată în arteră rutieră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Tomis, și că nu mai există fluxul virajului la stânga dinspre strada Nicolae Iorga spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Astfel, specialiștii spun că desființarea sensului giratoriu va duce la fluidizarea traficului în zonă”, au precizat sursele citate.

Ca alternative scurte ca distanță și timp și pentru a evita aglomerația din trafic, conducătorilor auto li se recomandă ca pe direcția Trocadero – Nicolae Iorga să folosească varianta oferită de strada Poporului – strada Mihai Viteazu – strada Nicolae Iorga.

Pentru orice sesizări/recomandări, Primăria Constanța a pus la dispoziția cetățenilor platforma PMC Online pentru Sesizări: https://sesizari.primaria-constanta.ro/. Aici va puteți crea cont de utilizator și puteți depune sesizări pe diverse domenii/categorii. Puteți atașa poze sau puteți specifica locația pe harta digitală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*