Senatorul PSD Ștefan Mihu solicită miniștilor de Interne și Sănătății măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o interpelare miniștrilor Afacerilor Interne și Sănătătii prin care solicită măsuri suplimentare urgente în combaterea pandemiei de coronavirus.

Situația de la nivelul județului Constanța a ajuns să îi îngrijoreze și pe politicieni. Unul dintre ei, senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu a cerut suplimentarea măsurilor deja luate pentru a putea învinge pandemia de COVID-19.

„În ultimile săptămâni, opinia publică a constatat cu deosebită îngrijorare creșterea progresivă a efectelor negative ale răspândirii pandemiei de coronavirus în țara noastră. În plus, perspectivă pentru următoarele zile și săptămâni este extrem de îngrijorătoare, mai ales în condițiile apropierii Sărbătorilor Pascale.

Cu toții ne-am întrebat ce poate fi făcut pentru a limită dimensiunile, în continuă creștere, ale pandemiei și, mai ales, numărul din ce în ce mai mare de victime în rândul populației civile.

În acest sens, apreciez că o atenție deosebită ar trebui acordată, în continuare, îmbunătățirii modului de monitorizare și gestionare a intrărilor și deplasării în țara a persoanelor potențial infectate, provenite din zonele roșii ale continentului, precum și unei mai bune valorificări atât a recomandărilor în domeniu ale experților Organizației Mondiale a Sănătății, cât și a experienței pozitive a altor state, care au obținut rezultate meritorii în luptă pentru combaterea acestui flagel.

În acest context, ridica deosebite semne de întrebare, în rândul majorității cetățenilor țării, manieră permisiva și neconvingătoare, pentru a nu spune haotică și neglijentă, în care este gestionată intrarea în România a zeci și sute de mii persoane venite din zone de risc, care, în loc să fie monitorizate, carantinate și testate în imediată apropiere a punctelor de trecere a frontierei-oricum în afară marilor aglomerații urbane, aspect strict necesar și absolut elementar de protecție a populației țării-sunt cazate în localități cu o mare densitate demografică, situate, de multe ori, departe de locul de origine a acestor persoane, pentru a nu menționa și condițiile relaxate de supraveghere.

O asemenea abordare controversată a condus la transformarea, din păcate, a municipiului Constanța-dar este cazul și al altor mari centre urbane ale – într-o „rosie” , eforturilor cu totul deosebite întreprinse la nivelul organelor administrației locale conducerii principalelor unități spitalicești din municipiu.

De altfel, măsurilor adoptate de autorități pe acest palier reiese din declarațiile dvs., domnule ministru Sănătății, care nu departe de ieri, la , contact direct cu realitățile de la Spitalul Clinic de Boli infecțioase, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență, ați declarat, pe buna dreptate, că situația este diferită „față de cum o știam la nivel de minister, la nivel central”, atrăgând în plus atenția că „la nivel de Constanța avem un aflux de cetățeni din exterior, care poate la un moment dat deraieze deranjeze lucrul bine făcut în unitățile medicale”.

În plus, domnule ministru, aflăm cu stupoare că, din cele peste 600 de persoane potențial infectate carantinate în Constanța, fapt care a transformat municipiul într-un potențial focar de COVI-19, doar o parte a fost testata!

Sperăm, cel puțin, că intenția, vehiculată în media locală, privind aducerea, în perioadă următoare, în Constanța, a altor câteva sute de persoane, potențial infectate, să nu se materializeze în niciun fel!

În acest context consider absolut necesar că cei care decid manieră de gestionare a pandemiei de coronavirus la nivel național, inclusiv asemenea „repartizari” teritoriale halucinante, să aibă în vedere, cu prioritate, evitarea marilor aglomerații urbane și de ce nu, evitarea compromiterii pe termen scurt și mediu a perspectivelor turistice în zone cu mare potențial în domeniu, cum este și cazul Constanței!

O altă chestiune controversată, dar care sperăm să-și găsească o rezolvare corespunzătoare în perioadă următoare este cea a măștilor de protecție a populației. Apreciem, revenirea, de data foarte recentă, la nivelul unor oficiali guvernamentali, asupra recomandării de a nu se purta măști de protecție, decât în caz de îmbolnăvire, dar, considerăm absolut necesar că acesta aspect să fie oficial și imperativ cerut populației, de către MAI, inclusiv în textul ordonanțelor militare emise în contextul stării de urgență.

O asemenea măsură ar fi, de altfel, în acord, cu orientările OMS, care recomanda în mod expres purtarea, în spațiul public, de către toți cetățenii, a măștilor de protecție!

Față de cele de mai sus, va rugăm să ne precizați, domnilor miniștri, măsurile pe care le aveți în vedere pentru remedierea cât mai curând posibil a aspectelor semnalate”, a transmis senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*