Programul IPS Teodosie în perioada 26 septembrie – 1 octombrie

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Biserica Ortodoxă cinstește joi, 26 septembrie, Mutarea la Domnul Sf. Ap. și Evanghelist Ioan. Cu acest prilej, mănăstirea Stejaru, din județul Constanța, își va sărbători ocrotitorul spiritual, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan.

Astfel, joi, de la ora 7.45, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la acest așezământ monahal.

Mănăstirea este situată în satul Stejaru, comuna Saraiu.

Biserica Ortodoxă prăznuiește marți, 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Praznicul a fost instituit în amintirea unei minuni petrecute în biserica Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înţeleptul, în secolele IX-X.

Stareţul mănăstirii, Cuviosul Andrei, a văzut o minune dumnezeiască, în care i s-a arătat Maica Domnului ce acoperea cu sfântul său omofor cetatea Constantinopolului.

Cuviosul Andrei l-a chemat şi pe ucenicul său, Epifanie, care, împreună cu ceilalţi părinţi, au reuşit să desluşească semnificaţia minunii şi să dedice o sărbătoare purtării de grijă pe care Maica Domnului o are faţă de întreaga umanitate.

Cu acest prilej, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 7.45, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, ce are hramul Acoperământul Maicii Domnului.

Duminică, 29 septembrie, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Voroneț, cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Marți, 1 octombrie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, jud. Suceava.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*