Senatorul constănțean Ti-Liviu Brăiloiu vrea să scape penalii de pușcărie. Proiectul său de lege îi eliberează pe toți cei cu condamnări de până la 3 ani

Anchetat cu cătușe. FOTO Keith Allison
Suspect cu cătușe. FOTO Keith Allison

Aviz favorabil din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru amendamentele propuse de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu ½ pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani.

Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv.

Nu se grațiază pedepsele cu închisoare a căror executare este suspendată condiționat sau sub supraveghere, în condițiile legii.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat pe 31.01.2017 și a obținut deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.

De la începutul mandatului său, Brăiloiu s-a făcut remarcat prin scandalul semnelor obscene din Parlamentul României – Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu, face semne obscene în timpul discursului președintelui Iohannis din Parlament

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*