Șefa Direcției de Cultură a județului Constanța, Magdalena Tiță, cercetată de DNA pentru luare de mită

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 10 noiembrie 2022, a directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, Magdalena Tiță, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. În aceeași cauză procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și față de Elena Mădălina Cliante, inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța, cercetată în stare de libertate, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în data de 09 noiembrie 2022, Magdalena Tiță și Elena Mădălina Cliante, în calitățile menționate, ar fi primit de la o persoană, martor în cauză, câte 1.000 de lei fiecare, pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Magdalena Tiță trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar;

să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta (sau să nu exercite prerogativele funcției de director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, precum și pe cele specifice activității de control și verificare la nivelul DJC Constanța, în vederea respectării aplicării reglementărilor legale din domeniul culturii și patrimoniului național.

„Inculpatei Tiță Magdalena i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatelor Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*