Trei sferturi dintre vehiculele controlate de RAR, anul acesta, în județul Constanța au prezentat deficiențe tehnice

Peste 70 la sută dintre vehiculele controlate de RAR, anul acesta în județul Constanța au prezentat deficiențe tehnice. FOTO cu rol iulstrativ

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2022, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73 la sută dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/ sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09 la sută);
  • emisiile poluante (24,32 la sută);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (13,51 la sută);
  • parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01 la sută).

În județul Constanța au fost verificate, în perioada menționată, 882 de vehicule. Dintre acestea, 74,04 la sută prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 86 (9,75 la sută) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,68 la sută din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 2,61 la sută aveau probleme legate de identificare și 0,79 la sută aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 169 de amenzi contravenționale și au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*