Secțiile Spitalului Mangalia și-au reluat activitatea în regim normal

Spitalul Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia și-a redeschis secțiile, începând de miercuri, 16 martie, pentru tratarea tuturor pacienților non-COVID.

Conform normelor sanitare în vigoare, în instituția spitalicească sunt pregătite cinci paturi pentru pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19, care se pot adresa Centrului de Evaluare COVID, aflat în Pavilionul C al spitalului. Dacă vor exista bolnavi cu forme grave, aceștia vor fi tratați la spitalele din Constanța și Medgidia.

„Începând de ieri (miercuri, 16 martie – n.r.), ne-am reluat activitatea pe toate secțiile din spital și vorbim de ortopedie, cardiologie, medicină internă, nefrologie etc, pentru a trata pacienții cronici, dar și pe cei care vin în unitatea noastră medicală pentru prima dată, fie că sunt din Mangalia sau din localitățile învecinate. Protocolul sanitar în ceea ce privește prevenția COVID-19 se menține în continuare și acordăm atenție tuturor cazurilor care ajung la noi în spital”, a declarat managerul unității sanitare din Mangalia, Alina Dan.

Reprezentantul spitalului a mai explicat că se va relua corespondența cu ministerul de resort, în vederea extinderii activității Compartimentului de Hematologie-Oncologie.

„Pe perioada pandemiei, având în vedere că patologia oncologică are un număr mare de cazuri, în zona de sud a județului, activitatea medicală a funcționat normal. Cabinetele au fost mutate în Pavilionul A, iar pacienții au beneficiat de consultații și tratamente de specialitate. În continuare, facem demersuri pentru a obține 15 paturi în plus pentru miile de pacienți oncologici din localitate și împrejurimi”, a mai precizat directorul spitalului, Alina Dan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*