Peste 300 de marinari militari participă la exercițiul Breeze 18 în Marea Neagră

Fregata „Regele Ferdinand“. FOTO Cătălin Schipor

Participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precum și în cadrul grupărilor navale NATO care desfășoară misiuni în Marea Neagră a devenit constantă în ultimii ani, după degradarea situației de securitate din regiune, prin anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și a destabilizării din estul Ucrainei.

În această lună, Fregata „Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” fac parte din grupările navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) care desfășoară, în bazinul Mării Negre, misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianță.
Vineri, 13 iulie, cele două nave militare românești au intrat în portul Burgas din Bulgaria, pentru o escală de trei zile, după care își vor continua misiunile pe mare, participând, în perioada 16-20 iulie, la exercițiul multinațional BREEZE 18, organizat partenerii bulgari.

Prin activitățile desfășurate sub stindard NATO, Forțele Navale Române contribuie la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței, în deplină concordanță cu angajamentele internaționale pe care țara noastră și le-a asumat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*