Scriitorul Radu Paraschivescu își lansează luni, la Constanța, romanul „Acul de aur și ochii Glorianei”

Scriitorul Radu Paraschivescu își lansează luni, la Constanța, romanul „Acul de aur și ochii Glorianei”

Biblioteca „Ioan N. Roman” Constanța organizează luni, 19 iulie, de la ora 18.30, în Aula Bibliotecii, o masă rotundă cu prilejul lansării romanului „Acul de aur și ochii Glorianei” al scriitorului Radu Paraschivescu. Amfitrionul și partenerul de dialog al lui Radu Paraschivescu va fi directorul Bibliotecii Județene, criticul și istoricul literar, Angelo Mitchievici.

Radu Paraschivescu este unul dintre cei mai cunoscuți autori români, cărțile sale vizează cu preponderență configurarea unui profil al identității românești mai ales cu neizbutirile ei, cu stuporile ei, cu stângăciile ei, cu surprinderea unei dinamici efervescente a actualității pe toate palierele, într-o notă comic-absurdistă de o manieră adesea caragialească. Limba română revine în preocupările autorului nu ca teritoriu al unor dispute lingvistice, cât ca expresie a conținuturilor noastre afective și cognitive revărsate în spațiul public, a deformării și raznei.

O altă fațetă a personalității creatoare a lui Radu Paraschivescu îl recomandă ca prozator cu volume precum „Fluturele negru” (2010), „Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri” (2017), „Omul care mută norii” (2019), „Recviem vesel pentru tata” (2020).

Volumul de față, „Acul de aur și ochii Glorianei”, posedă întreaga savoare și vivacitate a romanului de aventuri cu o nuanță picarescă și evidențiază efortul documentar și pasiunea apocrifului investite într-un roman istoric.

Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Radu Paraschivescu va intra în dialog cu cititorii săi. Intrarea este liberă cu respectarea normelor de protecție anti-COVID aflate în vigoare.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul lunii iulie în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară. Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*