Școala Gimnazială nr. din Ovidiu își schimbă numele în „Poet Ovidiu“

O școală din localitatea Ovidius va purta și ea numele poetului

Acest lucru se va întâmpla începând cu 20 martie când este și ziua de naștere a marelui poet, Publius Ovidius Naso, urmând ca în cadrul unității de învățământ să se țină o ceremonie oficială.

La eveniment vor participa reprezentanți ai ISJ Constanța, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, foști directori ai școlii și alți invitați din comunitate.

Publius Ovidius Naso s-a născut pe 20 martie, 43 î.Hr., la Sulmo, provincia Aquila, în zona central-sudică a Italiei. În anul 8 d. Hr, opera ”Ars Amandi” a lui Ovidius este declarată operă de corupție, iar poetul primește drept pedeapsă exilul în cetatea „Tomis“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*