Școala de vară a MApN are loc la sfârșitul lunii mai la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța

Fregata Mărățețti - F 111 în Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Cea de-a IV-a ediţie a „Şcolii de vară a Ministerului Apărării Naţionale” se va desfășura, în perioada 28 – 31 mai, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

La activitate, organizată de Direcția informare și relații publice și de Statul Major al Apărării, vor participa 65 de elevi şi studenţi din sistemul de învăţământ militar.

Şcoala de vară reprezintă o oportunitate de pomovare a excelenţei în sistemul de învăţământ militar, care le oferă participanților posibilitatea de a realiza schimburi de experienţă, de a-și îmbunătăţi cunoştinţele fundamentale şi abilităţile de leadership. Obiectivul acesteia se constituie în jurul dezvoltării unor noţiuni de bază în domeniul managementului militar şi reprezintă un bun prilej de consolidare a cooperării între unităţi şi instituţiile de învăţământ militar.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniului de activitate al Forțelor Navale Române. În cadrul unor ateliere interactive vor descoperi tainele meseriei de scafandru, vor confecționa noduri marinărești și vor executa lucrări de matelotaj. Militarii Regimentului 307 Infanterie Marină le vor prezenta elevilor și studenților, în pădurea Babadag şi pe Lacul Babadag, tehnici de supravieţuire în mediul terestru-lagunar, modalități de procurare al hranei din natură și de hrănire în condiţii de campanie.

De asemenea, cei 65 de tineri vor vizita Portul Militar Constanța, Cetatea Enisala, Muzeul Marinei Române și Moscheia din Piața Ovidiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*