Scenariul 3, cu cursuri online, pentru unități de învățământ din Constanța și Poarta Albă

Cursurile vor fi reluate cu prezență fizică numai în unitățile de învățământ în cadrul cărora un procent de minimum 60 la sută din personal este vaccinat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a dispus, vineri, 30 octombrie, modificarea scenariilor de funcționare în 26 de unități de învățământ din județ, aproape jumătate dintre acestea urmând să treacă din scenariul 2, în scenariul 3, de cursuri online.

Astfel, 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3, ca urmare a apariției de cazuri COVID-19 confirmate: Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanța (până pe 5 noiembrie, pentru o grupă din anul II, un elev confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” Constanța (până pe 6 noiembrie, un cadru didactic și o îngrijitoare confirmate), Școala Gimnazială nr. 37 (până pe 7 noiembrie, pentru o clasă a IV-a, un elev confirmat), Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor” Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru grupa mică, un cadru didactic confirmat), Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (până pe 15 noiembrie, pentru o clasă a X-a, două clase a XI-a și o clasă a XII-a, un cadru didactic și un elev confirmați), Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (până pe 16 noiembrie, pentru o clasă a IX-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” Constanța (până pe 8 noiembrie, pentru o clasă a II-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanța (până pe 13 noiembrie, pentru o clasă I, un cadru didactic confirmat), Grădinița cu Program Normal nr. 24 Constanța (până pe 13 noiembrie, pentru grupa mare, un cadru didactic confirmat) și Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 14 noiembrie, pentru o clasă a IV-a, un cadru didactic sosit din Olanda).

De asemenea, în cazul Liceului Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu se va prelungi scenariul 3, până pe 15 noiembrie, totalul infectărilor ajungând la 11 elevi din clasele vocațional-sportiv.

Totodată, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Medgidia și Grădinița cu Program Normal Valea Dacilor trec din scenariul 2, în scenariul 3, până când vor termina lucrările de reabilitare.

În același timp, un total de 11 unități de învățământ trec din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța, Liceul Tehnologic „Pontica” Constanța, Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanța, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța, Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanța, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia.

Din scenariul 3, în scenariul 1 trece Școala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3, dar și datorită scăderii ratei incidenței cumulate sub pragul de 1/1.000 locuitori în localitatea Pecineaga și asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*