Scandalul de la Liceul Callatis din Mangalia a ajuns la final. Conducerea unității de învățământ a fost demisă

Liceul „Callatis” Mangalia. FOTO Facebook

Scandalul de la Liceul Callatis din Mangalia a ajuns la final, conducerea unității de învățământ fiind demisă.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța,  Sorin Mihai, a spus că ce măsuri au fost luate la Liceul Callatis din Mangalia după un nou control realizat acolo.

“Vineri dimineața s-a deplasat la Liceul Teoretic Callatis Mangalia o comisie de verificare stabilită în Consiliul de administrație al ISJ Constanța, ca urmare a noilor informații primite cu privire la acest subiect. Raportul comisiei a fost prezentat în cadrul ședinței CA al ISJ Constanța de vineri. Am hotărât încetarea detașării în interesul învățământului pentru cele 2 directoare și începerea unei misiuni de audit prin care se vor verifica documentele contabile. Astăzi aștept să fie depuse cereri de ocupare a funcțiilor de director prin detașare în interesul învățământului, mâine va fi o nouă conducere a unității de învățământ”, a afirmat Sorin Mihai.

Scandalul de la Liceul Callatis a izbucnit după ce Asociația Elevilor din Constanța a acuzat conducerea unității de învățămân că cere bani elevilor pentru contravaloarea lucrărilor copiate în cadrul școlii, precizând că acest lucru este ilegal și cerând încetarea acestei practici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*