SNN apreciază semnarea Memorandumului de Înțelegere încheiat între Departamentul de Resurse Naturale din Canada și Ministerul Energiei din România

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

SN Nuclearelectrica (SNN) SA apreciază semnarea Memorandumului de Înțelegere încheiat joi, 5 august, între Departamentul de Resurse Naturale din Canada și Ministerul Energiei din România și consideră că acesta reprezintă un demers eficient de susținere reciprocă în dezvoltarea și consolidarea industriei nucleare.

Potrivit unui comunicat al societății, Memorandum-ul de Înțelegere are ca scop dezvoltarea sectorului nuclear civil, consolidarea relațiilor bilaterale și colaborare în proiectele majore de investiții în industria nucleara.

„România și Canada au un parteneriat lung în industria nucleară: punerea în funcțiune a unităților nucleare 1 și 2 de la Cernavodă, filiera CANDU 6 utilizată de România pentru operare, implicit cooperarea curentă pentru proiectul de retehnologizare a Unității 1, expertiza în operare și în toate domeniile conexe operării. De asemenea, România și Canada susțin dezvoltarea capacitaților nucleare în vederea atingerii obiectivelor de mediu, valorificând flota curentă de reactoare și mizând pe inovație tehnologică pe termen lung pentru a oferi industriei și sistemelor energetice flexibilitate și adaptabilitate”, se precizează în documentul citat.

Reprezentanții SNN mai apreciază că, în baza unei cooperări reciproc avantajoase de peste 30 de ani, România și Canada continua să perfecționeze industria nucleară, să dezvolte, să răspundă necesitaților actuale și pe termen lung.

„Tranziția către o economie curată nu se poate realiza fără energie nucleară. Costul și ritmul decarbonarii depind primordial, în această etapă, de cooperarea între state și armonizare”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*