Descoperă istoria Constanței vechi – un fascinant tur ghidat al caselor celebre din Constanța veche, susținut de profesorul Răzvan Raul Ivan

Casa cu Lei din Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Constănțeni și turiști deopotrivă sunt invitați marți, 18 iulie, să se alăture unui eveniment cultural-educativ inedit, organizat de Consiliul Județean Constanța prin intermediul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”. Turul cultural intitulat „Case celebre din Constanța veche” va începe la ora 18.00, cu punct de întâlnire în zona Lupoaică.

Evenimentul urmărește să ofere participanților oportunitatea de a descoperi și de a se bucura de bogata istorie a clădirilor vechi care încântă ochiul și conturează în mod impresionant imaginea arhitecturală și urbanistică a Constanței. Însoțiți de ghidul în turism, prof. dr. Răzvan Raul Ivan, vizitatorii vor fi conduși prin fascinanta poveste a acestor monumente arhitecturale, având ocazia să afle detalii inedite despre proprietarii acestora, personalități de origini diverse, dar și persoane care au avut un rol semnificativ în dezvoltarea și evoluția orașului Constanța.

Traseul turului ghidat va include opere de artă arhitecturală precum Palatul Regal, Casa Grigorescu, Casa Alleon, Piața Ovidiu, Casa Hrisicos, Casa Damadian, Casa cu Lei, Casa Manicatide, Casa Pâslă, Casa Titus Cănănău, Casa Kogălniceanu și Casa Pilescu. Profesorul Răzvan Raul Ivan se remarcă prin pasiunea și cunoștințele sale profunde despre istoria Constanței, făcând fiecare tur „la pas” în Zona Peninsulară o experiență memorabilă.

Un aspect important este că participarea la acest tur cultural este complet gratuită, oferind astfel oportunitatea tuturor doritorilor de a explora bogata moștenire culturală a Constanței vechi.

Pentru mai multe informații și detalii despre programul evenimentului, cei interesați pot accesa pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sau site-ul oficial www.centruljeanconstantin.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*