Scafandrii ISU din țară s-au antrenat la Constanța

Scafandrii ISU din țară s-au antrenat la Constanța. FOTO ISU Constanța

Șase scafandri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din Constanța, Bistrița-Năsăud, Iași, Timișoara, Vâlcea și Neamț au încheiat vineri, 6 mai, stagiul de antrenament executat la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție (CASI) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța.

Potrivit ISU Constanța, stagiul de pregătire a durat două săptămâni.

„Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandrii de intervenție din 34 de județe execută stagiile de antrenament la Constanța. Acestea includ și scufundări la adâncimi de 25 metri, chiar și noaptea, cu echipament specific sezonului rece, dar și celui cald”, au precizat reprezentanții instituției.

În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum cele care ţin de modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrilor. Scopul, pe lângă cel de antrenament, este și efectuarea numărului de ore de scufundare în vederea menținerii clasei și categoriei de scufundare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*