Protocol de colaborare între Universitatea „Ovidius”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Crama Histria

Universitatea Ovidius din Constanța. FOTO UOC

Universitatea Ovidius din Constanța, prin Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP), a semnat un protocol de colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) și Crama Histria (SC Viticola SA).

Colaborarea își propune deschiderea unui șantier arheologic de cercetare sistematică a tumulilor din zona Cogealac, lucrările fiind realizate de cercetătorii MINAC în cooperare cu cadre didactice și studenți ai FISP, în cadrul activităților de practică.

„Acest demers reprezintă un excelent și onorant exemplu de conlucrare între instituții de învăţământ și cercetare și mediul antreprenorial. Inițiativa a aparținut directorului Cramei Histria, Paul Fulea, interesat de exploatarea pe termen mediu și lung a obiectivelor arheologice de pe teritoriul societății. Se demonstrează, astfel, posibilitatea armonizării interesului economic cu cel cultural și academic, în vederea unei conlucrări avantajoase pentru toate părțile implicate”, precizează conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*