Șase pui de delfin, găsiți morți pe o plajă din Năvodari

Delfin mort pe o plaja din Navodari. FOTO: ONG Mare Nostrum
Delfin mort pe o plaja din Navodari. FOTO: ONG Mare Nostrum

Plasele pescărești au făcut 6 victime! Șase pui de delfin, găsiți morți pe o plajă din Năvodari.

Echipa ONG Mare Nostrum s-a deplasat pe plaja din zona Camping Lebăda, în urma unei sesizări făcute de un constănțean. La fața locului, au descoperit 6 pui de delfin, eșuați la mal. Puii erau la distanță de 100-200 m unul de altul și se aflau în stare de descompunere. Se pare că delfinii, din specia marsuin, au eșuat din cauza plaselor pescărești.

“Pentru mulți, poate că acești 6 delfini eșuați nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condițiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariție în Marea Neagră.

Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgență cu privire la cetacee eșuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului. Nu este normal și noi, singuri, ca și ONG, fără susținerea partenerilor sau a comunității, nu putem face mult în acest sens”, spune Marian Paiu, coordonator proiect ONG MARE NOSTRUM.

ONG Mare Nostrum a ridicat din nou această problemă și în cadrul Masa Rotundă a Consiliului Consultativ pentru Marea Neagră- BISAC, în speranța că autoritățile abilitate vor lua măsuri drastice în ceea ce privește pescuitul în prohibiție și utilizarea plaselor pescărești.

Tot în această lună, echipa Mare Nostrum a monitorizat sectoarele de plajă dintre Sulina și Vama Veche, cu ajutorul grupurilor de voluntari înscrise în cadrul rețelei VOLUNTARI PENTRU SALVAREA DELFINILOR.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*