Șase grădinițe din sistemul de stat vor fi deschise, în această vară, în județul Constanța. Acestea vor funcționa în Cumpăna, Valu lui Traian și municipiul Constanța

35 de grădinițe din județul Constanța își deschid porțile în perioada vacanței. FOTO CTnews.ro

Șase grădinițe de stat din județul Constanța vor fi redeschise în această vară după ce 133 de părinți și-au exprimat dorința în acest sens, în perioada iulie – august. Cele mai multe solicitări, 120, au fostă făcute în municipiul Constanța.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în acest context, în baza unor proceduri specifice, s-a hotărât deschiderea a șase grădinițe din sistemul de stat: Grădinița cu Program Prelungit “Florilor” Cumpăna, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valul Traian, Grădinița cu Program Prelungit “Mugurel” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit “Steluțele mării” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit “Căsuța de turta dulce” Constanța și Grădinița cu Program Prelungit “Lumea copiilor” Constanța.

„Programul este adresat copiilor care au frecventat grădinițe cu orar prelungit în anul școlar 2019 – 2020. Proiectarea activităților din aceste unități de învățământ este realizată în baza Metodologiei Ministerului Educației și Cercetării, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, nr.2432/DGIP/16.06.2020, a Recomandărilor pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020 și a Ordinului comun al ministrului Sănătății, ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.4518/12.06.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-Co V-2”, au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

În total, 120 de cadre didactice, 18 cadre medicale, 120 de îngrijitori, șase bucătari și șase administratori s-au mobilizat pentru a asigura preșcolarilor în această perioadă servicii educaționale, precum și asistență medicală și servicii de masă.

„S-au luat toate măsurile necesare astfel încât copiii să beneficieze de activități diverse, atractive, derulate în condiții de siguranță. Programul a implicat un număr mare de resurse umane care și-au exprimat disponibilitatea de a participa în mod susținut și de a oferi preșcolarilor și părinților acestora o soluție viabilă pentru petrecerea timpului în această vară”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*