Șapte unități de învățământ din Constanța și-au schimbat scenariul de funcționare

Liceul „Ovidius” din Constanța intră, de marți, în scenariul roșu: elevii urmează cursurile în sitem online. FOTO Facebook

Șapte unități de învățământ de pe raza județului Constanța și-au schimbat scenariul de funcționare, în funcție de modificările constatate de reprezentanții ISJ Constanța și DSP Constanța. Măsura a fost luată marți, 15 septembrie, într-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, grupa mare de la Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța va trece de la scenariu 1, la scenariul 3, până pe data de 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact și cu o parte dintre preșcolari.

Și liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece la scenariul 3, de la scenariul 2, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaților. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, alți doi, personal didactic auxiliar, primind confirmarea seara trecută.

De asemenea, cinci unități din localitatea Amzacea – Școala Generală Nr. 1, Școala Generală Nr. 2 General Scărișoreanu, Grădinița cu Program Normal Amzacea, Grădinița cu Program Normal General Scărișoreanu și Grădinița cu Program Normal Casicea, vor trece de la scenariul 2, la scenariul 1, fundamentarea inițială nefiind elocventă, în condițiile unei rate a incidenței cumulate de zero în ultimele două săptămâni.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va informa unitățile de învățământ cu privire la modificarea scenariului de funcționare, iar DSP Constanța a demarat anchete epidemiologice la Grădinița „Colibri” și Liceul Teoretic „Ovidius”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Șapte unități de învățământ din Constanța și-au schimbat scenariul de funcționare – NewsTimes

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*