Șapte operatori de plajă de pe litoral au fost amendați pentru construcțiile ridicate ilegal

Amenzi de 70.000 de lei pentru șapte operatori de plaje de pe litoral. FOTO ABADL
Amenzi de 70.000 de lei pentru șapte operatori de plaje de pe litoral. FOTO ABADL

Șapte operatori de plajă din Năvodari, Constanța și Vama Veche au fost sancționați contravențional de către inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) cu amenzi în valoare totală de 70.000 de lei pentru construcții ilegale pe domeniul public al statului și nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor.

Potrivit ABADL, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța au notificat 47 de operatori de plajă în vederea dezafectării construcțiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc, fiind vorba despre 35 operatori de plajă din Năvodari, 11 operatori de plajă din Constanța și unul din Limanu.

„Mulți dintre operatorii de plajă care au fost notificați au atacat în instanță documentul prin care erau înștiințați să demoleze construcțiile ilegale. Notificarea acestora s-a făcut în urma controalelor desfășurate în perioada 25 mai – 03 iunie, care au avut ca scop identificarea construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă, iar mulți dintre aceștia nu se aflau la prima notificare. În urma măsurilor dispuse operatorilor de plajă s-au efectuat acțiuni de verificare pentru a stabili modul în care aceștia au respectat măsurile date de inspectori cu termene de remediere pe plajele din Năvodari, Constanța și Vama Veche și s-a constatat că șapte operatori nu au dezafectat construcțiile ilegale”, au precizat reprezentanții ABADL.

Pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor în termenul stabilit, precum și pentru realizarea de construcții ilegale pe domeniul public al statului reprezentat de plajă, cei șapte operatori de plajă au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoarea totală de 70.000 de lei.

„Chiar dacă turiștii au început să vină pe plajele litoralului românesc, inspectorii instituției vor continua controalele pentru a verifica respectarea clauzelor contractuale de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu ABADL. Acolo unde se va constata că acestea nu sunt respectate se va ajunge la desființarea construcțiilor și poate chiar la rezilierea contractelor de închiriere”, a declarat directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola.

În conformitate cu O.U.G. 107/2002, cu modificările și completările ulterioare, ABADL, administrând domeniul public al plajelor litoralului românesc, personalului însărcinat cu activitatea de inspecție în județul Constanța îi revine activitatea de îndrumare și control pe întreg sectorul de plajă cuprins între Năvodari și Vama Veche, căruia i se acordă atenție deosebită în special în sezonul estival.

Amenzi de 70.000 de lei pentru șapte operatori de plaje de pe litoral. FOTO ABADL
Amenzi de 70.000 de lei pentru șapte operatori de plaje de pe litoral. FOTO ABADL

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*