Aglomerație în punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche și Negru Vodă după ce 14.000 de persoane au ieșit din țară în cursul zilei de 14 aprilie. Timpii de așteptare sunt de zeci de minute  

Aglomerație în PTF Vama Veche. FOTO CTnews.ro

Aglomerație în punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche și Negru Vodă după ce 14.000 de persoane au ieșit din țară în cursul zilei de 14 aprilie. Garda de Coastă și se înregistrează timpi de așteptare de zeci de minute.

Garda de Coastă a informat că în data de 13 aprilie, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche au ieșit din țară 3.000 de persoane și 900 de autoturisme, iar în data de 14 aprilie, până la ora 14 – 13.000 de persoane și 4.100 de autoturisme.

De asemenea, pe la PTF Negru Vodă au părăsit țara în data de 13 aprilie – 770 de persoane cu 360 de autoturisme, iar în data de 14 aprilie, până la ora 14 ieșiseră din România 1.000 de persoane cu 255 de autoturisme.

Timpii de așteptare la PTF Vama Veche și PTF Negru Vodă pentru ieșirea din țară sunt de câte 50 de minute.

Garda de Coastă recomandă celor care vor să iasă din țară să se informeze în prealabil de condițiile de călătorie în statele de destinație sau pe care le tranzitează, să informeze despre timpul de așteptare în punctele de trecere a frontieri pe siteul Poliției de Frontieră Române – secțiunea trafic online, să folosească și alte puncte deschise circulației, să dețină și să pregătească înainte de controlul de frontieră documentele prevăzute de lege.

Managerul Agenției de Turism Laguna Tour, Andi Chirilov, a declarat că aproximativ 3.000 de turiști români sunt deja în Bulgaria.

“În acest an am atins volumul de vânzări pentru perioada Paștelui dinainte de pandemie (2019), deci avem o creștere a numărului de turiști care au ales să își petreacă vacanța de Paște în Bulgaria. Avem foarte multe grupuri care au achiziționat înca din ianuarie sejururile. Aproximativ 3.000 de turiști români sunt deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, în special în stațiunile din nordul Bulgariei (Albena, Nisipurile de Aur) dar avem turiști care au ales și hoteluri din sud (hotelul Wave Resort – un produs nou pe piața din România pentru Sărbătorile Pascale).

Și această destinație se confruntă cu o creștere a tarifelor față de anii trecuți, dar am putut găsi la 4* , pentru 3 nopți cu all inclusive, masa festivă de Paște, un tarif de 200 euro/persoană. La un hotel de 3* cu mic dejun, tariful a fost de 150 Euro/persoană/3 nopți”, a declarat Andi Chirilov.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*