„Săptămâna Mondială a Romanului”, celebrată și în comuna Cumpăna

Căminul Cultural Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cumpăna organizează, sub egida UNESCO, la data de 20 octombrie, „Săptămâna Mondială a Romanului”. Evenimentul privind celebrarea romanului va avea loc de la ora 12.30, în sala mare a Căminului Cultural Cumpăna.

Potrivit Primăriei Cumpăna, în cadrul celei de-a 41-a Conferințe Generale UNESCO s-a hotărât ca, începând cu data de 13 octombrie, să aibă loc celebrarea romanului printr-o serie de evenimente organizate de către Statele Membre ale Organizației, ce își propun să încurajeze aprecierea acestui gen literar ca una dintre expresiile creativității umane, sensibilizând în același timp rolul scriitorilor, precum și al diferiților actori în creația literară și promovarea lecturii, pentru înflorirea culturilor, interacțiunea lor liberă și îmbogățirea reciprocă, precum și promovarea diversității expresiilor culturale și implementarea politicilor și măsurilor de promovare a romanului și a lecturii.

Evenimentul va fi susținut de copiii implicați în Proiectul „Cooperare – Onestitate – Prietenie – Implicare – Informare – C.O.P.I.I.”, profesor coordonator Roxana Chiriță, elevi ai Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu” Cumpăna – profesor coordonator Daniela Constantinescu, Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei” – maestru coregraf Constantin Olteanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*